top of page
Search
  • Writer's pictureMachteld van Bronkhorst

Maria Nuñez, asielzoekster in onze Gouden Eeuw

muziektheater met Sefardische liederen

Op 23 februari 2013 ging een van mijn meest opmerkelijk muziektheatervoorstellingen in première. Max Arian in de Groene Amsterdammer vond het zelfs een van de mooiste operaproducties van 2013 en zette de voorstelling in de top 5!


Ik regisseerde 'Maria Nuñez, Asielzoekster in onze Gouden Eeuw'. Het waargebeurde verhaal van Maria Nuñez, de als eerste joodse vrouw die rond 1597 naar Amsterdam vluchtte.

Frans Lavell schreef het script en Patricio Wang arrangeerde eeuwenoude Sefardische liederen tot een prachtige doorgecomponeerde partituur. Zijn Ensemble Amankay - musici die zelf in de jaren 70 gevlucht waren voor de dictatuur in Chili - speelden én acteerden en Zelina Tamar Niamut speelde de hoofdrol. Met: Augusto Valença, Winanda van Viet, Valentin Jar, Alvaro Pinto Lyon, Elianne van Ee, Daniel Smith en Renato Freyggang. Kunstenaar Patrick Mulder tekende de videodecors en Caroline Peters ontwierp en maakte de kostuums. Frans Krom ontwierp de maskers. Remco van den Ende lichtontwerp, Clare Gallagher geluidsontwerp.

Zalina Tamar Niamut en Augusto Valença in Maria Nuñez
.


Comments


bottom of page